in

Szingapúr 122000 paneles úszó napelem farmot épített

Sembcorp

A napelem farm a világ egyik legnagyobb üzemképes úszó napelemes rendszere.

Szingapúr úszó napelem farmját, a Tengeh víztározón hivatalosan is megnyitotta a Sembcorp Industries és az ország Nemzeti Vízügynöksége – derül ki egy sajtóközleményből.

A napelem farm 122000 darab 45 hektár kiterjedésű napelemből áll, ami nagyjából megegyezik 45 futballpálya méretével. 

A 60 megawatt-os (MWp) fotovoltaikus telep jelenleg hivatalosan a világ egyik legnagyobb működő szárazföldi napelemes fotovoltaikus rendszere.

Szingapúr célja a meglepően magas C02-kibocsátás kezelése

Sembcorp

A napelem farmot, Szingapúr azon céljának részeként készítette el, hogy 2025-ig a négyszeresére növeljék a napenergia ellátást, ezzel segítve az országot abban, hogy a globális éghajlatváltozás kezelésében részt vegyen.

Mivel a szigetországnak, nincs meg a szükséges szárazföldje a nagy napelem farmok számára, ehelyett vízi napelem farmok telepítésében gondolkodik.

Szingapúr viszonylag kis mérete ellenére virágzó pénzügyi központ, így az egyik legnagyobb egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátó Ázsiában.

A Sembcorp Industries sajtónyilatkozata szerint a napelem farm által termelt villamos energia elegendő lesz Szingapúr öt helyi víztisztító telepének áramellátásához, ami ellensúlyozná a Nemzeti Vízügynökség éves energiaigényének körülbelül 7 százalékát.

A világ legnagyobb megújuló energia központja több mint 50 Gigawatt energiát fog termelni

Megmentheti-e a belsőégésű motor jövőjét a szintetikus üzemanyag?