in ,

Zero carbon Britain

Az előttünk álló kihívások precedens nélküliek. Azonnali és határozott cselekvésre van szükségünk, hogy újraalakítsuk a brit gazdaságot, annak érdekében, hogy megbirkózzunk az éghajlatváltozás és az olajhozam-csúcs kettős kihívásával. Szerencsére azonban több politikai megoldás is létezik, mind nemzetközi, mind nemzeti szinten, amely a klímaváltozás és az energiabiztonság problémáját kezelni képes.

Ezek a megoldások jobb életminőséget és új munkahelyeket nyújthatnak az egyének számára, és lehetőségeket teremtenek az önkormányzatoknak és az üzleti szférának. Ugyanakkor, kitartó politikai erőfeszítésre van szükség a nemzeti kormányoktól, hogy együtt dolgozva, kiaknázzák a lehetőségeket.

Nemzetközi szinten az első döntő lépés egy globális egyezmény aláírása, amely a globális átlaghőmérséklet 2oC fok alatt tartását célozza meg, és szükséges egy ezt szolgáló kibocsátás-korlátozás bevezetése, amely lehetőséget teremt céljaink elérésére.

A pontos politikai mechanizmus kidolgozására később is sor kerülhet, de döntő fontosságú hogy érezhessük egy hajóban evezünk, hiszen ez szükséges a globális gazdaság átalakításához. Koppenhágában történtek előrelépések, de a globális kibocsátás-korlátozás megalkotása elengedhetetlen feladat.

Kulcsfontosságú döntést kell hozni, abban az ügyben is, hogy a három lehetséges globális politikai lehetőség közül melyiket válasszuk. A jelenlegi körülmények között egy olyan nemzetközi keretegyezmény tűnik a leghatékonyabb és legrugalmasabb megoldásnak, amely elosztja az egyes országok között az időben csökkenő kibocsátási lehetőségeket és meghatározza a csökkentés ütemét.

Az éghajlatvédelem hatás a munkahelyekre

Lokális példa az erőforrások szűkösségére