in ,

A világ legnagyobb megújuló energia központja több mint 50 Gigawatt energiát fog termelni

Egy nemzetközi konzorcium javasolta a világ legnagyobb megújuló energia központjának megépítését Nyugat-Ausztráliában. 

A javaslat 100 milliárd dollárt tartalmaz egy 15 000 m2 közeli terület fejlesztésére, amely több mint 50 GigaWatt (GW) energiát termel hidrogén és ammónia formájában nap- és szélenergia felhasználásával.

A tervezett kapacitása közel van a jelenlegi 54 GW-os villamosenergia-termelő kapacitáshoz, amelyet szén, gáz és megújuló energia hajt. 

A Western Green Energy Hub (WGEB) elnevezésű konzorcium az InterContinental Energy, a CWP Global és a Mirning Green Energy Limited társaságokból áll. 

A konzorcium közleményében elmondta, hogy három szakaszban kíván dolgozni és évente legfeljebb három és fél millió tonna zöld hidrogént vagy 20 millió tonna zöld ammóniát állít elő. 

Az előállított hidrogént és ammóniát erőművekben, nehéziparban és a repülésben fogják felhasználni. 

A konzorcium emellett egy offshore létesítményt is épít, amely üzemanyagot szállít a hajókra a valószínűleg 2030-ra megkezdődő gyártást követően. 

A javaslat szorosan azután jön, miután a környezetvédelmi minisztérium a múlt hónapban elutasított egy hasonló, de kisebb javaslatot, hivatkozva a vizes élőhelyek károsítására és a madárfajok veszélyeztetésére. 

Fontos megjegyezni, hogy a konzorcium három tagjából kettő, az InternContinental Energy és a CWP Global, a korábbi javaslatot benyújtó csapat tagja volt.

Jóváhagyása esetén ez a javaslat meghaladja azt a 45 GW megújuló energia projektet, amelyet Kazahsztánban jelentett be egy német Svevind Energy vállalat, amely jelenleg a szegmens legnagyobb projektje.

Forrás: www.theguardian.com

Az építészek 100%-ban önellátó úszó mobilkampuszt hoznak létre Manhattan számára

Szingapúr 122000 paneles úszó napelem farmot épített