in

Az éghajlatváltozásnak köszönhetően egyre korábban kezdődik az allergiaszezon!

Biztosan mindannyian egyetértünk abban, hogy az allergiaszezon a legrosszabb. Ha ártatlanul fut a parkban, de mindig meg kell állnia levegőért és hogy megtörölje a könnyes viszkető szemeit, akkor tudja hogy elérkezett az allergiaszezon. Az allergiás tünetek közé tartozik tehát a könnyezés, a tüsszögés, a köhögés, a zihálás és az ekcéma-szerű kiütések is. De mikor is kezdődik az allergiaszezon?

Ha a fent említett tünetek túlságosan ismerősek, van egy jó hírünk: van mivel visszavágni az allergiának és minél hamarabb kezdjük el annál hamarabb javulunk. Ez azt jelenti, hogy tudnunk kell mikor kezdődik pontosan az allergia szezon, és hogyan készíthetjük fel testünket bármilyen allergén behatoló számára. Nos, technikailag mindig allergia szezon van, hiszen az olyan allergén tényezők, mint a poratkák, a penész és a kisállat hajszál egész évben jelen vannak, mondja Purvi Parikh, az allergia és az asztmahálózat allergológusa és immunológusa, de néhány allergén például a pollen mindenképp szezonális.

A tavasszal jön (általában március végétől áprilisig) a virágpor, késő tavasszal (május körül) érkezik a füves pollen, nyáron (július-augusztus) leggyakrabban a gyom pollen, és a parlagfű virágpor nyártól őszig (augusztus vége az első fagyig), mondja Dr. Parikh.

Van még egy rosszabb hír: az éghajlatváltozás azt jelenti, hogy az allergiaszezon már korábban kezdődik és hosszabb ideig tart, hozzáteszi Corinne Keet, PhD, egyetemi tanár és a Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Egyetem allergológusa. Ahhoz, hogy pontos legyen, a Pollen.com-nak van egy nemzetközi allergia térképe, amely naprakész allergiás előrejelzést nyújt a világ különböző területein és egy allergiás riasztás alkalmazással, amely öt napos előrejelzéseket ad az egyes allergénekről, segít abban, hogy eldönthesse, hogy érdemes-e kimozdulni aznap.

A szelenergia hasznositasa

Szélenergia – a jövőben rejlő lehetőség

SEO szövegírás – mi is az és hogyan működik?