in

Planet Budapest 2023 – fenntarthatósági élmények és kiállítás

Forrás: planetbudapest.hu

Egyedülálló és mélyreható élményeket ígér az idei Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expó és élményprogram, amely szeptember 27-én kezdetét veszi a Hungexpo területén – közölte a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az esemény fővédnöke Áder János, volt köztársasági elnök.

Németh Zoltán kiemelte, hogy a fenntarthatóságot ötvöző kiállítás és élményprogram három alappillérre épül. A 2021-es kiadás sikerét követően idén újra megrendezésre kerülő expóval együtt jár a Vértesben már péntek óta zajló kísérőrendezvény. A magyar kormány támogatásával létrejövő ötnapos rendezvény célja a magyar gazdaság fenntarthatóságra fókuszáló szereplőinek kapcsolódása, valamint az érdeklődőknek valóban hiteles bemutatása.

Szeptember 27-től október 1-jéig tartó rendezvénysorozat három jelentős részből tevődik össze. Az első, a „Planet Expo” nevű fenntarthatósági kiállítás bemutatja az innovatív megoldásokat és inspirációkat a fenntartható jövő irányába. Ezt követi a „Your Planet” interaktív közösségprogram, amely 6500 négyzetméteren keresztül mutatja be a fenntarthatóság kulcsfontosságú témáit. A fiatalokat pedig a „Heroes of the Future” élményprogram várja, egy izgalmas kalandjáték, amelybe a látogatók regisztráció után csatlakozhatnak. A program a legmodernebb technológiával és élőszereplőkkel varázsolja el a fiatalokat.

Forrás: planetbudapest.hu

A rendezvény előtti napok különösen az iskolás csoportoknak nyújtanak lehetőséget a részvételre, míg a hivatalos megnyitást követően a programok a nagyközönség számára is elérhetővé válnak. Németh Zoltán kiemelte, hogy a korábbi év eseményén részt vevők már most jelezték érdeklődésüket az idei programok iránt, amely jól mutatja az érdeklődést és vágyat a fenntarthatóság iránt.

A programok célja nemcsak bemutatni a fenntartható jövő lehetőségeit, hanem arra inspirálni a látogatókat, hogy tegyenek lépéseket a bolygó megőrzése érdekében. A Planet Budapest legfontosabb részét a kiállítás alkotja, amely 140 standon keresztül vonultatja fel a fenntarthatóság területeinek sokszínűségét. Az élelmiszeripar és az élelmiszerfelhasználás a központi téma idén.

Az eseményt Áder János, az alapítvány kuratóriumi elnöke nyitja meg, és a programok során beszélgetések, viták és szakmai eszmecserék is helyet kapnak. Az előző eseményen részt vevő államfő olyan meghatározó személyiségekkel találkozik majd, mint Nagy István agrárminiszter, Győrffy Balázs agrárkamarai elnök, Czepek Gábor energetikai minisztériumi közigazgatási államtitkár és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.

Németh Zoltán kiemelte, hogy a Planet Budapest programjai részletesen megtalálhatók a https://planetbudapest.hu/ oldalon, ahol további információkat és részleteket találhatnak az érdeklődők. Az esemény egyedülálló lehetőséget kínál a fenntarthatóság és a jövő generációinak iránt érdeklődőknek, hogy részt vegyenek egy lenyűgöző és tanulságos élményprogramban.

A napenergia forradalma – napkollektorok és napelemek a mindennapokban

Az élelmiszerpazarlás komoly probléma – új irányzatok és ötletek