in

Az építészek 100%-ban önellátó úszó mobilkampuszt hoznak létre Manhattan számára

3deluxe

Az egyetemistáknak készült úszó platform minden általa felhasznált energiát és vizet önállóan állít elő.

A kialakult járványhelyzet a fenntarthatóság és a környezettudatosság új korszakát nyitotta meg az építészek számára is. 

Az egyik építészeti cég – 3deluxe – úgy döntött, hogy ezen új értékek szerint épít egy projektet Manhattanben, a városban, amely túlzsúfolt és ahol kétségbeesetten több helyre van szüksége az embereknek.

A 3deluxe vállakozást a New York-i székhelyű #WeThePlanet (WTP) szervezet megbízta egy fenntartható, a természettel összhangban álló és emberbarát kampusz építésével. 

©3deluxe

A 3deluxe tehát ezt a lenyűgöző lebegő mobil kampuszt tervezte, amely 100%-ban önellátó és ezzel minden szükséges energiát és vizet megtermel.

„A világjárvány sokkja és az elmúlt évek társadalmi polarizációja után vágyakoznak a pozitív változások iránt az emberek. Itt az ideje, hogy az építészet és az urbanizmus ambiciózusabb megközelítést alkalmazzon lakókörnyezetünk humanizálásához.”- mondta Dieter Brell, a 3deluxe kreatív igazgatója sajtónyilatkozatában.

©3deluxe

#WeThePlanet úgy véli, hogy az épületeknek annyit kell visszaadniuk, amennyit elvesznek. 

Ezért az úszó kampusz a legújabb technológiákat alkalmazza a légtisztításban, az algás szélerőműparkokkal, a fotovoltaikus elemekkel, a tengeri erőművekkel és a bioreaktorokkal együtt, annak biztosítása érdekében, hogy a szerkezet a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátást generálja, miközben 100%-ban önfenntartó.

Ez azt jelenti, hogy megtermeli az összes szükséges energiát és ivóvizet, és semmit sem vesz el a bolygótól, amit ne adna vissza.

©3deluxe

A platform emellett a tengerszint emelkedésétől is védett, így ez egy dologgal kevesebb aggodalomra ad okot. 

Ha a jövőben a manhattani állampolgárok úgy döntenek, hogy még több helyet akarnak, akkor a struktúra kibővíthető, ami egy nagyszerű hír a már amúgy is túlzsúfolt város számára.

A 3deluxe az új struktúrát olyan attitűddel rendelkező platformnak nevezi, amely álláspontot képvisel a „releváns társadalmi kérdésekben, mint például a éghajlatvédelem, a természetvédelem, a közös felelősség, a nyitottság és az átláthatóság”. 

Robotok és mesterséges intelligencia irányítják Ausztrália első teljesen automatizált farmját

A világ legnagyobb megújuló energia központja több mint 50 Gigawatt energiát fog termelni