in

Robotok és mesterséges intelligencia irányítják Ausztrália első teljesen automatizált farmját

©Charles Sturt University

Robotok és mesterséges intelligencia váltják fel Ausztrália első, teljesen automatizált, 20 millió dolláros költséggel létrehozott farmjának dolgozóit.

A Wagga Waggai Charles Sturt Egyetem létrehozta az automatizált farmot egy 1900 hektáros területen, hogy bemutassa, mit tehetnek a robotok és a mesterséges intelligencia a farmon dolgozók nélkül.

A Food Agility vezérigazgatója, Richard Norton szerint a teljesen automatizált gazdálkodás valósága közelebb van, mint azt sokan észrevették.

©ABC News: Kathleen Calderwood

A gazdaság robot-traktorokat, kombájnokat és drónokat, illetve mesterséges intelligenciát fog felhasználni, amely kezeli a vetést, az öntözést és a betakarítást is, illetve érzékelőket használ a növények, a talaj és az állatok adatainak mérésére, valamint szén-dioxid-kezelési eszközöket is felhasználnak a szén-dioxid-lábnyom minimalizálása érdekében.

A gazdaság maga már kereskedelmi tevékenységet folytat és olyan növényeket termeszt, mint a búza, a repce és az árpa, valamint a szőlő, illetve a szarvasmarha és a juh gazdálkodásokat is felügyel a mesterséges intelligencia.

Források:

https://www.abc.net.au/news/rural/2021-05-27/automated-farm-to-use-robots-and-artificial-intelligence/100169302

A nanoszálas membrán segíthet az ivóvíz-válság megoldásában

Az építészek 100%-ban önellátó úszó mobilkampuszt hoznak létre Manhattan számára