in

A Porsche szintetikus üzemanyagokkal tervezi megmenteni a belsőégésű motorokat

Közismert, hogy a szintetikus üzemanyagok környezetbarát alternatívák az autókhoz jelenleg használt hagyományos üzemanyagokkal szemben.

A Porsche vezető a szintetikus üzemanyagok fejlesztésében. A vállalat szóvivője elmondta, hogy az eFuel üzemanyagot széles körben tervezi, elérhetővé tenni – áll a fess.hu cikkében.

A Porsche olyan vállalatokat keres, melyekkel együttműködhet egy kísérleti üzem létrehozásában, hogy tesztelhesse és bizonyíthassa, hogy a fenntartható üzemanyagok előállítását gyártósoron lehet iparosítani.

Megújuló energia felhasználásával állítják elő a szintetikus üzemanyagokat, alapvető tulajdonságaik pedig azonosak a kőolajból feldolgozott, hagyományos üzemanyagéval.

Ezek az üzemanyagok hidrogénből és szén-dioxidból készülnek, ha minden a terv szerint meg, éghajlat-semleges üzemanyag-típusnak minősülhetnek.

Az autók villamosítása iránti egyre növekvő igény ellenére a Porsche a belsőégésű motorokat szeretné továbbra is életben tartani, nem célja, hogy az üzemanyaggal működő autók gyártását beszüntesse.

Autóik felét ugyan 2025-re elektromossá szeretnék tenni, de terveik szerint a hagyományos belsőégésű, a hibrid és az elektromos autók gyártását párhuzamosan végzik majd.

Michael Steiner, a Porsche kutatási és fejlesztési vezetője elmondta, hogy az E10 üzemanyag negatív vonatkozásaival szemben a szintetikus üzemanyagok ismételt bevezetésének a korábbiaktól eltérőnek kell lenni, ez esetben ugyanis már nem rendelkezhet hátrányokkal.

A Porsche fenntarthatja a belsőégésű motorral működő autók gyártását, de az elektromos technológia rohamos fejlődésével a fenntarthatóságot a jövőben is az elektromos autók fogják jelenteni.

Az elmúlt évtizedekben legkevesebb 28 fajt sikerült megmenteni a kihalástól

Egyre több régi napelem szavatossága kezd lejárni, mérgező szemetet hagyva maguk mögött