in

Az Apple szerint az új iPhone-ok töltők nélküli eladásával 861.000 tonna fémet takarít meg

Az Apple szerint 861.000 tonna réz-, cink- és ón megtakarítását eredményezi a telefonok töltők nélküli eladása. 

Ráadásul az így kapott kisebb csomagolás, például az iPhone 12 terméknél lehetővé tette a vállalat számára, hogy a készüléket is hatékonyabban szállítsa. 

Az Apple szerint a szállítólapok akár 70 százalékkal több iPhone 12 dobozt képesek szállítani.

A vállalat az állításait a 2021. évi környezetvédelemről szóló jelentésben tette meg, amely a 2020-as pénzügyi évre vonatkozik. 

Tavaly az Apple csökkentette CO2-kibocsátását a 2019-es 25,1 millió tonnáról 22,6 millióra. Ez 13,9 millió kWh-al csökkentette az energiafelhasználást is.

Az Apple komolyan gondol a jövőre is

„Vállalkozásként minden eddiginél nagyobb sürgősséggel haladtunk előre, hogy erősebb, egészségesebb jövőt teremtsünk bolygónk és népe számára” – mondta Lisa Jackson, az Apple környezetvédelmi, politikai és társadalmi kezdeményezésekért felelős alelnöke a jelentés nyitó levelében. 

„2020-ban ez valódi előrelépést jelentett az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Az Apple világszinten végzett tevékenysége során nagy mértékben vált szén-dioxid-semlegessé és elköteleztük magunkat, hogy 2030-ig teljesen szén-dioxid-semlegessé válunk.” 

A jelentés megjegyzi az Apple texasi anyag-helyreállítási laboratóriumában az újrahasznosított iPhone-okból származó anyagok, például ritkafém-elemek, acél és wolfram kinyerésére irányuló munkát. 

A cég azt is elmondta, hogy tavaly 39.000 tonna e-hulladékot tartottak távol a hulladéklerakóktól.

Az erőfeszítések kiterjednek az Apple ellátási láncára is, ahol több mint 110 szállító kötelezte el magát a tiszta energia felhasználása mellett. 

A jelentés, néhány már ismert kezdeményezést is érint, például az Apple adatközpontjait, amelyek hosszú ideje teljes egészében megújuló villamos energián működnek. 

A teljes jelentés hasznos betekintést nyújt az Apple által, a környezetvédelem terén elért tevékenységébe.

Egyre több régi napelem szavatossága kezd lejárni, mérgező szemetet hagyva maguk mögött

2030-ra a Fiat is átáll a csak elektromos autók gyártására!