in

A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

A fenntartható energiaellátás és zöldenergia tematikában hirdetett nemzetközi versenyt a KIC InnoEnergy.

A három legjobbnak ítélt startup összesen közel 6 millió forintnyi pénzdíjat, illetve egyenként közel 50 millió forint értékű úgynevezett akcelerátor programban való részvételi lehetőséget nyer.

Ennek részeként részben további készpénzhez, részben üzletfejlesztést támogató, nemzetközi mentori szolgáltatáshoz jutnak – tájékoztatta az MTI-t a magyarországi elődöntő lebonyolítója, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

A verseny döntőjét 2016. szeptember 20-án tartják Varsóban, a budapesti elődöntőt június 27-én rendezik meg. A hazai eseményen legjobban szereplő két magyar startup automatikusan bejut a fináléba.

A nevezéseket 12 országból – Bulgáriából, Romániából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, Litvániából, Lettországból, Észtországból, Lengyelországból és Görögországból, június 10-ig várják – olvasható a közleményben.

A versenyt szervező KIC InnoEnergy multinacionális, energiaipari vállalatok, egyetemek és kutatóközpontok közreműködésének köszönhetően létrejött európai szervezet, melynek célja, hogy elősegítse az innovációt a fenntartható energia területén, az ipar, a kutatás-fejlesztés és felsőoktatás együttműködésének serkentésével.
(MTI)

A gyerekszoba legyen biztonságos!

Tíz százalék felett a megújuló energiahordozók részaranya a villamosenergia termelésben