in

A gyerekszoba legyen biztonságos!

A gyermekvállalással egyidejűleg a legtöbb szülő megtervezi majd kialakítja a születendő gyermeke szobáját. A legtöbbször minden szülő nagyon körültekintő a tekintetben, hogy milyen berendezési tárgyakat, bútorokat, csillárt, kiegészítőket vásároljon a gyerekszobába, és a legtöbb esetben “előjön” a biztonság kérdése is. Hiszen hogyne óvnánk legféltettebb és legdrágább kincsünket, a gyermekünket?

Ahhoz, hogy a gyermekszoba teljesen biztonságos legyen a születendő gyermek számára, az Egészségmagazin cikkét vegyük alapul, mely igen részletesen körbejárja a témát.

Tudnunk kell, hogy nem csak a konnektorok és a bútorok élei jelenthetnek veszélyt a kisbabára, hanem olyan tárgyak, dolgok is, amelyekre nem is gondolnánk.

Ilyen például a falra kent festék, amely hosszú ideig képes káros anyagokat kipárologni, amelyek nem csak a baba, hanem még a felnőttek egészségére is káros, veszélyes hatással lehetnek. Ugyanez a helyzet a ragasztott bútorokkal, amelyek rétegelt lemezből vagy bútorlapból készültek, ezeknél is a ragasztó anyaga az, amely káros lehet.

Érdemes körültekintően eljárni a kiságyba szánt matrac és a gyermeknek vásárolt játékok kiválasztásánál is, és jó, ha tudjuk, hogy sokszor e beltéri levegő szennyezettségi szintje jóval magasabb a kinti levegőjénél, így naponta többször is szellőztessünk!

Újabb földalatti kamrát nyitnak jövőre a Bátaapáti radioaktívhulladék tarolóban

A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak