in

Takarékoskodjon a vízzel!

Ugyan a világ egyes részein már súlyosan jelentkező vízhiány problémája Magyarországon még nem nagyon érződik, ha megnézzük a globális világ legnagyobb jövőbeli problémáit, akkor az első helyek egyikén ott van a vízhiány, vagyis a tiszta ivóvíz hiánya.

Éppen ezért kell már most takarékoskodnunk a vízzel, hiszen édesvíz készleteink kifogyóban vannak, a tiszta víz pedig pár év múlva olyan kincsnek fog számítani, mint most az arany.

Egy háztartásban nagyon sok helyen spórolhatunk, takarékoskodhatunk a vízzel, és a szürke vizek újrahasznosításával évi több tízezer liternyi vizet is megtakaríthatunk. Gyakori jelenség egy háztartás esetében, hogy csöpög a csap, és sokszor nem is foglalkozunk vele, csak amikor már idegesítő a csöpögés hangja, vagy nagyon csöpög.

Pedig, jó, ha tudjuk, hogy egy alig-alig csöpögő csap is naponta akár 80 literrel járulhat hozzá a vízdíjszámlánkhoz, ami éves szinten tetemes mennyiségre rúghat. Éppen ezért, mindenképpen hívjunk vízszerelőt, ha a vízcsapunk valamelyike csöpögni kezd, mert ezzel mi is és az emberiség is jól jár.

Minél hamarabb vesszük elejét a problémának, annál többet tettünk a környezetünkért, földünkért. Emellett törekedjünk arra, hogy életünk más területein is takarékoskodjunk édesvízi készleteinkkel!

Energiatakarékosság és árnyékolás

A klíma és a víztudomány összefüggéseiről tanácskoztak Budapesten