in

Óvjuk környezetünket közlekedjünk rollerrel

A környezetvédelem kihívásainak kezelése nagy feladat elé állítja a döntéshozókat, és úgy tűnik, hogy a mindent átfogó, egész világot érintő megoldások még váratnak magukra.

A Párizsi Klímakonferencia ugyan mutatott némi előrelépést a tekintetben, hogy az országok vezetői tegyenek egy lépést a megoldás előremozdításában, ám amíg a politika és a gazdaság is döntően anyagi érdekeken alapul, addig aligha várható, hogy valós lépések szülessenek bolygónk hosszú távú megmentése érdekében.

Addig pedig nincs más, mint az egyéni kis lépések, a környezettudatos, fenntartható életmód, amelyet egyénileg és kisebb közösségek összefogásával tudunk megvalósítani. Lehetséges, hogy ez csak egy parányi megoldásnak tűnik az óriási problémákkal szemben, ám ezek az apró lépések is összeadódhatnak, és egy szebb jövőt hozhatnak világunknak.

Az egyik dolog, amin egyéni szinten változtatni tudunk, az a közlekedési módunk. Nem mindegy, hogy milyen közlekedési eszközt választunk iskolába vagy munkába járáshoz, hiszen ezzel nap mint nap jelentősen terheljük a környezetünket.

Ma már igen divatos kerékpárral vagy rollerrel közlekedni, és ezek a módok nem csupán környezetkímélők, hanem segítenek a mindennapi mozgásunk végrehajtásában is. Ha közeli a munkahelyünk vagy az iskolánk, akkor járhatunk gyalog, ám még a tömegközlekedés válfajai is jobb megoldások, mint az autóval való közlekedés.

Tíz százalék felett a megújuló energiahordozók részaranya a villamosenergia termelésben

600 tonna radioaktív anyag utána nyomoznak Fukusimaban