in

Egészségesebb a fa játék mint a műanyag

A fa játékok műanyag társaikkal ellentétben teljesen mentesek a mérgektől, ez természetesen csak abban az esetben igaz, ha megfelelően kezelték. Így ezek a kis játékok teljesen ártalmatlanok és ajánlhatóak egész kisgyermek kortól. Egyedül az élekre kell vigyáznunk, de ma már ezt is szem előtt tartják a gyártók.

A fajátékok elősegítik egészen csecsemőkortól kezdve az érzékszervek fejlődését. A gyermekkori balesetek fa játékok miatti bekövetkezéseinek száma igen csekély műanyag társaihoz képest és a baktériumok is kevésbé szaporák a fa játékokon.

A korong fa építőjáték színpompás alakzatok készítésére késztetik a gyerekeket. Finommotorika és konstrukciós készségek fejlesztésére szolgál. Virág formában is kapható kislányoknak. A különféle mesekockák, képek kirakására szolgálnak. Minden egyes képről séma található meg a dobozban, hogy megkönnyítse a képek kirakását.

A képek kirakása összpontosítást kíván a kicsiktől és a kitartásukat is elősegíti. A kockák kirakása még a logikus gondolkodásra is jó hatással van. A kertben használható játékok közül érdemes megemlítenünk a virágprést, amivel a kerti virágokat tudják lepréselni a kicsik.

A játék használata során a kicsik figyelmét, érdeklődését a természet felé terelhetjük. A fajátékokat bátran ajánljuk már kicsi kortól, hiszen természet közeliek, nem úgy, mint műanyag társaik.

Ha nyár akkor szandál a gyerekeknek

Befőttek konzervek tárolása otthon-Élj zölden sorozatunk!