in

Válasszunk megfelelő ágybetétet, matracot!

Mivel életünk egy igen jelentős részét az ágyban fekve töltjük, és ez kihat a testünk, azon belül is a vázrendszerünk egészségi állapotára, nem mindegy, hogy milyen ágyban, milyen matracon fekszünk.

Ha erre tudatosan gyermekkorunktól odafigyelünk (természetesen a gyermekek egészségére csak a szülők tudnak odafigyelni), akkor ez az egyik garanciáját jelenti az egészséges vázrendszernek.

A másik lába ennek a rendszeres testmozgás és a helyes tartás, és természetesen kihat rá az életmódunk táplálkozási szokásaink is, de erre most nem térünk ki.

És akkor itt jön a kérdés: milyen matracot, ágybetétet kéne választanunk ahhoz, hogy helyes módon járjunk el, és testünk egészségére ügyelve cselekedjünk? A választás már csak azért is nehéz, mert a matracok kínálata óriási, és ma már a szaküzletek kínálata mellett a matrac webáruházak kínálatából is szemezgethetünk.

Mielőtt azonban az üzletekbe mennénk, érdemes szakember tanácsát kikérni, és ha mást nem tudunk, legalább interneten utána olvasni a témának.

Az interneten minden megtalálható és annak ellentéte is, ezért legyünk óvatosak atekintetben, hogy kinek a tanácsát olvassuk: a matracgyártó cégét, a webáruházét vagy az ortopéd szakorvosét. Emellett támaszkodhatunk a korábbi tapasztalatainkra: valószínűleg amelyik típus egyszer már bevált, az be fog válni második alkalommal is!

Az északi áramlat 2. leállítását kérik EP képviselők

Növelni kell a távhő társadalmi elfogadottságát!