in

OKJ tanfolyamok országszerte

Az OKJ rövidítést gyakran használják a köznyelvben is, de kevesen vannak tisztában a pontos jelentéssel. Az OKJ nem más, mint az Országos Képzési Jegyzék fogalom rövidítése. Ez a jegyzék tartalmazza a hazánkban megszerezhető szakképesítéseket. Az elnyerhető szakképesítések száma több százra tehető, jelenleg mintegy 400 képesítés közül válogathatunk. Az OKJ képzések köre nagyon széles a takarító képzésektől egészen a farmokológusokig terjed.

Ha szeretnénk szakképesítéseink körét bővíteni, akkor nincs más feladatunk, mint keresni egy olyan tanfolyamot, vagy felnőttképzési formát, ahol egy-egy szakképesítés elnyerhető. A tanfolyamok hossza nagyon változatos értelemszerűen függ az elnyerni kívánt szakképesítés jellegétől, így a néhány hónapos tanfolyamok mellett több éves felnőttképzési modulok is találhatóak a piacon.

Vannak neves oktatóközpontok, mint az OKTÁV, vagy a Perfekt, amely igen sokféle szakképesítésre szerveznek tanfolyamot. Sajnos ezek sokszor csak a nagyobb városokban elérhetőek, így érdemes olyan online keresőkhöz fordulni, mint amilyen például a melyiksuli.hu ahol, település és szakmák alapján kereshetünk felnőttképzések és tanfolyamok között.

A tanfolyamok kivétel nélkül fizetősek, de nagyon gyakran lehet támogatásokhoz jutni, amivel akár ingyen is szerezhetünk OKJ-s szakképesítést. Ez a lehetőség elsősorban munkanélküliek, álláskeresők, GYES-es lévők számára nyitott, de az európai uniós programok keretében gyakran állással rendelkezők is kaphatnak támogatást OKJ-s képzésekre.

Összehoz a társasjáték!

Mikulasajandék-level a mikulástól