in , ,

Juhász Árpád véleménye a klímaváltozásról

Juhász Árpád geológus kifejtette véleményét az éghajlatváltozásról. Emellett kihangsúlyozta, hogy mekkora mértékben és mennyire gyorsan fejlődnek az országok. A fejlődés tempója magával ragadja az ipar fellendülését is, mely lényegesebb energia.felhasználást jelent.

A gelógus szerint 2035-re a kőolaj és a földgáz használat mértékbe egekbeszökő lesz. Az atomerőművek stagnálni fognak, a megújuló energiaforrások használata pedig nem valószínű, hogy eléri majd a szükséges szintet. A nap-, víz-, szél-, és bioenergia hasznosítása és alkalmazása fejlődik, viszont aggasztóan lassan. Beleértve a fejlett orszégokat is, melyek kiemelten foglalkoznak a megújuló energiaforrások fontosságával.

Juhász Árpád szerint még jó ideig a hagyományos energiaforrsáok lesznek használva, mivel a multi cégek mindenképp hasznot akarnak húzni ebből és profitot akarnak termelni. Árpád felhívta a figyelmet arra is, hogy a klímaváltozás és az azzal járó veszélyek lassan fognak kialakulni, semmiképp sem egyik napról a másikra. A hurrikánok gyakorisága és a szokatlan mennyiségű csapadék megjelenése is a klímaváltozás számlájára írható.

A geológus szerint, ha most azonnal csökkentenénk a szén-dioxid kibocsátását, akkor is hosszú idő szükséges ahhoz, hogy a légkörben helyreálljon az egyensúly.
Az állandóan és hihetetlen tempóban fejlődő országok, köztük Kína és India, magukkal húzzák az ipar fejlődését is. Minél több ipari létesítmény születik, annál nagyobb veszélynek tesszük ki bolygónkat. A megújuló energiaforrások használatával jelentős mértékben megóvhatjuk a Földet. Sajnos a nagyobb cégek és multi vállalatok még nagyon sokáig nem fogják megengedni, hogy a bolygónk lakosai kizárólag megújuló energiaforrást használjanak.
Tartsunk ki bátran a megújuló energiaforrások használata mellett!

Mentsük meg a tátogó kökörcsint!

Az erdőírtás káros hatásai